Вовчанська міська військова адміністрація

 

Харківська область

За перший тиждень роботи додатка його завантажили понад 30 тисяч користувачів.

Розробили мобільний додаток “Соціальні послуги Харківщини” Харківська обласна військова адміністрація спільно з ЮНІСЕФ (Дитячий фонд ООН). 

Для максимального комфорту жителів області додаток містить Мапу, на якій відображено надавачів соціальних послуг територіальних громад Харківщини, інформацію про точне географічне розташування центрів надання соціальних послуг, центрів соціальних служб, територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), інтернатних установ системи соціального захисту населення області тощо. Також в додатку можна знайти контактні дані, режим роботи кожної з установ, назви соціальних послуг, які надаються у зазначених закладах.

Це – перший в Україні проєкт, який цифрував всі соціальні послуги.

В Харківській ОВА наголошують, що новий додаток покликаний пришвидшити процес отримання соціальної послуги. Також він дає дієвий алгоритм і розуміння, що людина, яка потрапила у складні життєві обставини, – не залишається сама і точно знає, де зможе отримати допомогу.

Наступною функцією, яку планують додати до меню додатка стане онлайн-запис, який буде передаватися на центр життєстійкості. Вже там профільні спеціалісти відстежуватимуть, з якої громади звертається людина, щоб відправити до запитувача мобільну команду та надати соціальну послугу.